Ankščiau diskusijų lentos buvo labai populiarios ir kiekvienas kiek truputi gaudydavosi web kūrime ir turėdavo savo diskusijų lentą. Bet laikui bėgant atsiradus facebook ir panašiems puslapiams diskusijų lentos tapo neaktualios. Bet tam tikrų nišų diskusijų forumai dar egzistuoja ir yra gerai lankomi ir juose verda diskusijos.  Bet krintant diskusijų forumų populiarumui beveik neliko forumo lentų nemokamų kurios turėtų Lietuvišką vertimą. Bet kas norės sukurti diskusijų lenta išsivers arba išsivers be vertimo. Tai štai sąrašas top nemokamų forumo lentų.

Tai nemokama forumo lenta mybb labai panaši į mokamą IPB. Tai galite turėti nemokamai už ką kiti moka. Turi daugybe dizainų ir įskiepių. Dizainai ir įskiepiai lengvai įsidiegia juos tereikia atsiųsti ir įmesti į tam tikras direktorijas jokių failų nereikia redaguoti. 

SMF  - tai nemokama forumo lenta kurį dar turi Lietuvišką vertima tai vienas didžiausių pliusų. Taip pat lengvai diegiamas pats forumas tiek įskiepiai ir dizainai. Nereikia kažkokių super žinių. Atsiunti įkeli įskiepius aktyvuoji arba viska darai per admino valdymo pulta.

FluxBB - tai nemokamą forumo lenta, gan paprasta tačiau labai tvarkinga ir greita. Jeigu nereikia ten super forumo lentos su šimtais nereikalingų funkcijų tai ši lenta kaip tik jums. Bet taip pat turi begalės modifikacijų, įskiepių ir dizainų. 

Punbb - tai forume lenta funkcionalumu ir įskiepiais neatsiliekanti nuo fluxbb tad daugiau nėra ką rašyti. Oficialus palaikymas kiek apmiręs tačiau yra entuziastu kurie palaiko atsiskyrę nuo oficialaus puslapio  punbb.info
PHPBB - buvo vienas iš populiariausių forumo lentų Lietuvoje buvo lietuvių kalba senesnėse versijose. Tačiau jeigu reikėdavo įdiegti įskiepi tai reikėdavo redaguoti kodą. Ir čia jau būdavo sudėtingiau negu su kitomis forumo lentomis. Tačiau dabar naujesnėse versijose  jau įdiegiami įskiepiai mygtuko paspaudimu, tačiau nebeliko Lietuviško vertimo.