TVS - turinio valdymo sistemos. Dauguma žmonių galvoja, kad sukurti internetinį tinklalapį yra be galo sudėtingą ir be tam tikrų žinių neįmanoma. Tačiau taip nėra, dabar yra begalės tvs kurios yra nemokamos ir paprastai naudojamos. Su tokiomis tvs sukursite savo svetainę, be kažkokių specifinių žinių. Šiame įraše pateiksime 5 populiariausias nemokamas tvs.

Pirmą vietą skiriame wordpress - tai nemokamą  turinio valdymo sistema su kuria galite sukurti tiek tinklaraštį, tinklapį, ar elektroninę parduotuvę. Labai paprastai naudojamas ir perprantamas, yra daugybę tiek nemokamų tiek mokamų dizainų, įskiepių. Su kuriais susikursite jums tinkamą ir patinkančią svetainę be kažkokių specifinių žinių. Su šią tūrinio sistema kuria reprezentacines svetaines tiek privatūs asmenys tiek įmonės. Plačiai naudojama nuolat atnaujinamą ir draugiška seo.

Antrąja vietą skiriame joomlai  - tai nemokama turinio valdymo sistema su kuria lengvai rašysite straipsnius, kursite apklausas, forumus ir t.t Tai greitai įsisavinama turinio valdymo sistema.  Kuri tiks jeigu norite sukurti naujienų tinklapį, pamokų t.t Lengvai įdiegiama turinio valdymo sistema, dažnai atnaujinama tad saugi.

Trečioji vieta drupal - tai nemokama turinio  valdymo sistema tačiau kiek iš mano pusės žiūrint kiek sudėtingesnė nei prieš tai dvi buvusios. Tačiau internete yra begalės pamokų kaip kurti tinklapius su drupal tvs. Tad kiek pasimokius tikrai galima sukurti gera tinklalapį ar blogą. Nes drupal galimybės neribotos. Yra daugybe įskiepiu ir dizainų tad susikursite jums tinkama svetainę be vargo.

Dabar išvardinome pasaulyje populiariausias nemokamas turinio valdymo sistemos su kuriomis sukursite tokia svetainę kurios jums reikia,  o dabar dvi paskutines vietas skirkime Lietuviškiems produktams.

Ketvirtoji vieta mightmedia - turinio valdymo sistema tai lietuviškas produktas kuris buvo pradėtas kurti 2006 metais po kažkiek laiko primirštas, bet dabar iškilo vėl kaip feniksas iš pelenų. Tai grynai lietuviškas produktas. Su šią tvs galite sukurti pilnavertį portalą su straipsniais, apklausom siuntiniais t.t Turi modulių, dizainų taip pat labai lengvai pritaikomas bet koks html dizainas.

Penktoji vieta ImpressPages - turinio valdymo sistema kurta Lietuvių,  bet pritaikyta ne tik Lietuviams.Pagrindinės ImpressPages ypatybės: MVC, vietinis redagavimas (inline editing) ir tempk-ir-paleisk (drag&drop) princpu paremta naudotojo sąsaja. Turi nemažai dizainų ir įskiepių. Tad nebus problemų susikurti jums patinkančią svetaine. Taip pat MVC ir drag and drop funkcijos supaprastina darbą. Ypač patogu ir paprasta dirbti naujokams.